
Sommerviner ‘21
Onsdag 30. juni arrangerte Golia Vinklubb to smakinger med sommerviner. Christoffer Bergsted fra Altia tok oss gjennom seks viner, og salen virket veldig fornøyd med det de fikk smake. Vi fikk servert nyheter som Portinari Soave Superiore Classico og Taylor’s Chip Dry White Port, som forøvrig også kommer i en ferdig blandet 2 dl. boks med tonic. Videre var vi innom Pongráncz Rosé, Aujoux Les Baies Fleuries Beaujolais Rosé, før vi rundet av det hele med grillvinen Les Cailloux Chateauneuf du Pape fra André Brunel.

Salwey
Golia Vinklubb inviterte til ny vinkveld onsdag 7. oktober. Det ble kjørt to økter, der tema var viner fra produsenten Salwey, an av Tysklands ledende produsenter av Spätburgunder. Vi fikk smake de fire vinene som er tilgjengelig på Vinmonopolet, en Grauburgunder og tre Spätburgundere.
Vinene ble presentert av produsenten Konrad Salwey, live fra Kaiserstuhl, på lerretet. Steinar Tangen-Tveit som er importør av disse vinene bistod under presentasjonen.

Alfiero Boffa
Septembersmakingen gikk over to corona-tilpassete kvelder. Tema var vinene til Alfiero Boffa, og Thomas Grette fra importøren Vinarius presenterte på flott vis hele åtte ulike viner signert Boffa.
Rett og slett to meget vellykkede vinkvelder!

Faustino - live fra Rioja
Junimøtet, der Golia Vinklubb inviterte til smaking av Faustino, ble annerledes. Smakingen ble ledet av Pablo Echavarri Abascal, men på grunn av reiserestriksjoner ledet Pablo smakingen fra Spania. Salen fulgte smakingen på Golia Velhus sitt store kinolerret.

Italia rundt på seks stetter
Golia vinklubb kom sterkt tilbake etter koronapause!Lars G. Rein-Helliesen fra Gaiagruppen besøkte oss to kvelder i juni. Han engasjerte salen begge kvelder med sin fortellerevne og gode viner til både sommer og grill. Områdene strakk seg fra Piemonte og Veneto i nord, til Sicilia i sør.

Viner fra Down Under
Det var fullt hus på høstens første smaking. Tema var viner fra Australia, og smakingen ble på utmerket vis ledet av Cathinca Dege.

Most Wanted Wines
Golia Vinklubb fikk besøk av gjengen bak vinserien ‘Most Wanted Wines’ og Jon Trygve Hegnar. Med seg hadde de henholdsvis 11 viner og en vinapp som skulle testes av oss.

OMG, - det er OMA!
Kjendiskokken Ole Martin Alfsen har jobbet mer med vin enn mat, men nølte med å produsere sin egen vin. Heldigvis ombestemte han seg, og 14. november kunne man nyte resultatet i Golia vinklubb.

Rumensk aften
Oktobermøtet hadde sju viner fra Romania på programmet, samt god mat etter rumensk oppskrift, musikalsk akkompagnement og presentasjon av neste vintur.
Marchesi Antinori
På septembermøtet fikk Golia Vinklubb storfint besøk av Alessandro Leone, export manager for Marchesi Antinori. Denne italienske vinprodusenten er blant verdens eldste, med aner helt tilbake til 1385.

Johannes Leitz på Golia Vinklubb
Etter noen år med mindre oppmerksomhet satser det velkjente firmaet Weingut Leitz igjen sterkt på det norske markedet.
Johannes Leitz besøkte Golia Vinklubb i april, hvor han hadde med seg alle toppvinene sine. Det ble en fantastisk kveld for alle som elsker riesling.

Beaujolais - mer enn nouveau
Marsmøtet inneholdt for mange et nytt bekjentskap, nemlig viner fra Beaujolais. Frank Røstgård holdt en svært interessant presentasjon om dette, for mange ganske ukjente distriktet.

Smak Spansk
Golia Vinklubb dro i gang jubileumsåret med en av de mest folksomme smakingene noen gang, da 90 personer trosset snøfallet og fant veien til Velhuset. Kveldens tema var spansk mat og vin, der Jon Berg og Rodrigo Belda på fortreffelig vis presenterte sin nye bok, «Smak Spansk».

Meinklang på Golia
På årets siste møte hadde Golia Vinklubb besøk av Niklas Peltzer fra den østerrikske produsenten Meinklang. Han åpnet med en innføring i hvordan Meinklang har blitt til det det har blitt, og en nesten religiøs tilnærming til hvor viktig økologisk landbruk er både i forhold til smak, levekår for dyrene og verden i sin helhet.

Spanske lekkerbisker
Temaet for oktobermøtet var viner fra Bodegas Valdemar, en produsent i Rioja.
Smakingen ble på fortreffelig vis ledet av Bodegas Valdemars eksportdirektør Roberto Alfonso.

En maikveld full av bobler
Denne siste maidagen var det duket for sommeravslutning. Fullt hus som seg hør og bør når musserende vin står på programmet.
Ønolog Jean-Yves Lingner, en «franskmann i Norge» som han kaller seg, hadde i samråd med vinklubb-styret plukket ut fem Crémant de Bourgogne og to Champagne til smakingen.

Barolo Masterclass
Golia Vinklubb arrangerte medlemsmøte den første onsdagen i april, der Christian Styren på fint vis talte til forsamlingen om Piemonte og baroloer. Et fullsatt velhus smakte seg gjennom gode viner fra produsentene Fontanaredda og Borgogno.

Burgundere på Golia
Golia Vinklubbs marsmøte var viet hvite viner fra Burgund, hovedsakelig fra Mâcon. Et populært tiltak siden man her finner mange eksempler på høykvalitets viner som ikke koster skjorta.

Blir alt bedre med bacon?
Christopher Sjuve underholdt en fullsatt sal med bacon-vitenskap, akkompagnert av snacks og dertil egnet drikke.